JADOS

JADOS

Wie wij zijn

Profile left details

JADOS

Jados biedt begeleiding als je de diagnose autisme hebt en extra hulp kunt gebruiken bij studie, werk, zelfstandig wonen of een zinvolle invulling van je leven.

Bij Jados bieden we:

 • Ambulante begeleiding in jouw eigen woonomgeving

Als je zelfstandig woont of gaat wonen, maar hierbij ondersteuning nodig hebt. Eén van onze medewerkers begeleidt je in je eigen woonomgeving en komt op afspraak bij je langs. De intensiteit of hoeveelheid uren wordt bepaald door je begeleidingsbehoefte, je eigen hulpvraag en je indicatie. Tijdens de begeleidingsmomenten bespreek je met je begeleider hoe het met je gaat op verschillende gebieden en werk je aan je begeleidingsdoelen. 

 • Wonen in een studentenhuis

Je kunt komen wonen in een studentenhuis van Jados waar je samenwoont met een groep van gemiddeld  zes studenten. Je beschikt over een eigen slaapkamer, die je naar eigen inzicht mag inrichten. De overige ruimtes; huiskamer, keuken, douche en toiletten, deel je met je medestudenten. Iedere werkdag is er gespecialiseerde begeleiding aanwezig bij wie je, ook op niet geplande momenten, terecht kunt met vragen of problemen. Dit team bestaat uit een vaste, vertrouwde, professionele groep van begeleiders. In de nacht en in het weekend is er een bereikbare dienst telefonisch bereikbaar voor noodgevallen. Op één vaste dag wordt er gezamenlijk gegeten en is er een bewonersoverleg. Op de overige dagen kun je ervoor kiezen zelf te koken of gezamenlijk te eten. Uniek aan wonen bij Jados is dat al je huisgenoten studenten zijn met autisme. Doordat iedereen in dezelfde levensfase zit, trekken bewoners zich aan elkaar op en vinden steun en begrip bij elkaar. Jados helpt jou bij het vergroten van je weerbaarheid en zelfredzaamheid en helpt je vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor succesvol studeren en (op termijn) zelfstandig wonen.

 • Begeleiding bij het vinden van werk of coaching op je huidige werkplek

Als je werk zoekt of begeleiding nodig hebt op je huidige werkplek kun je bij Jados terecht voor re-integratie (het vinden van werk) of jobcoaching (het coachen op de huidige werkplek). Bij Jados heb je één begeleider die meekijkt, begeleidt en adviseert op de drie belangrijkste levensgebieden:

-Wonen: constructieve ondersteuning bij zelfstandig wonen

- Werken: passend betaald werk vinden en behouden

- Leven: je toekomst constructief vormgeven. 

Profile right details
Contact gegevens
Naam
Aanmeldfunctionaris Christa Koops
Plaats
Tilburg
Tel.
06 45 72 99 61
AGB
98100572

Laatst behaalde resultaten

Doordat de begeleiding bij Jados individueel is, is het erg persoonlijk en kun je je eigen leerdoelen/resultaten stellen. Je spreekt met begeleiding af hoe je je doelen gaat behalen en welke ondersteuning je daarbij nodig hebt. Jij als student, werkende en/of werkzoekende bent de regievoerder van je eigen leerproces. De doelen die behaald worden liggen op het gebied van studie/werk, maar ook op het gebied van zelfstandig kunnen leven of persoonlijke ontwikkeling. Hieronder een aantal resultaten die studenten/werkenden binnen Jados behaald hebben:

 • sociaal netwerk opgebouwd
 • effectief studeren (hoofd- en bijzaken onderscheiden, leerstrategieen aanleren)
 • het zelfstandig maken van een planning en zo overzicht behouden
 • huishoudelijke taken aanleren en op tijd uitvoeren in een zelfstandige leefomgeving
 • propedeuse en diploma behaald
 • samenwerken met medestudenten en/of collega’s
 • bijbaan naast studie kunnen onderhouden
 • sociale vaardigheden versterkt
 • administratie bijhouden
 • een baan gevonden
 • werk behouden

  Kernwaarden

  Autisme
  Studeren / werken
  Zelfstandig wonen
  Ambulante Begeleiding
  Psychiatrie