Thebe Begeleiding

Thebe Begeleiding

Wie wij zijn

Profile left details

Thebe Begeleiding

Thebe Begeleiding biedt laagdrempelige begeleiding bij eenvoudige tot meervoudige vragen. De begeleider komt bij de cliënt aan huis en ondersteunt cliënt en het systeem in praktische zin. Hierbij valt te denken aan helder krijgen van de oorzaak van het probleem en helpen zoeken naar oplossingen passend bij de cliënt. Aanleren van structuur in leven en huishouden, nieuwe opvoedmethoden, meegaan naar instanties, aanleren vaardigheden op administratief en financieel vlak.

De doelgroep is breed.

Mensen met opvoedvragen, van eenvoudige vragen tot multiprobleemgezinnen 

Psychosociale problematiek.

Mensen met psychiatrische aandoening en/of psychische problematiek.

Mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel en Dementie

Mensen met verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Profile right details
Contact gegevens
Naam
Sjannie Lobbezoo
Straat
Lage Witsiebaan 2A
Plaats
Tilburg
Postcode
5042DA
Tel.
06-43824516
AGB
75750574

Laatst behaalde resultaten

Enkele cliëntervaringen:

 

Jonge ouders: Wij hebben 3 jonge kinderen en er waren veel problemen. De kinderen luisterden niet wat we ook deden. Dat is niet leuk en via het consultatiebureau kregen we hulp van Thebe. We hebben gesprekken gehad en er zijn filmpjes gemaakt die we dan met de begeleider terugkeken. Toen zagen we dat we ook heel veel best goed deden. Dat was best gek want we dachten dat we er niks van konden. Door de filmpjes en gesprekken hebben we veel geleerd. We doen ook best wel dingen anders. De ene keer lukt dat beter dan de andere maar het is weer gezellig in huis en we kunnen weer genieten van de kinderen in plaats van altijd mopperen. Natuurlijk zijn ze nog wel eens stout maar veel minder. Wij zijn er heel blij mee.

 

Dame middelbare leeftijd: Door de hulp van Thebe bij het weer op de rit krijgen van mijn leven na het plotseling overlijden van mijn man kan ik nu weer verder. Er was een luisterend oor en hulp bij alles wat ik moest regelen. Dat was het steuntje in de rug wat ik op dat moment nodig had.

Gescheiden vader: Na mijn scheiding moest als co-ouder ik ineens veel meer gaan opvoeden. Dat viel nog niet mee. Door de begeleidingsmedewerker van Thebe lukt dat nu veel beter. Ze heeft me handvatten gegeven en geeft me feedback over wat ik doe. het helpt me enorm, ik leer veel.

 

Dame middelbare leeftijd: Nadat ik uit de revalidatie kwam moest ik in mijn eigen omgeving ook nog leren omgaan met mijn beperkingen  ten gevolge van mijn NAH. Ik heb veel geleerd in het revalidatiecentrum maar thuis is alles toch echt wel anders. Mijn begeleider van Thebe heeft mij, met veel geduld, geholpen ook thuis mijn weg weer te vinden. Daar ben ik haar erg dankbaar voor. Ze had ook altijd een luisterend oor voor me, wat ik erg fijn vond. Het valt niet mee om na zoiets je weg weer te vinden maar stapje voor stapje lukt dat steeds beter.

 

Volwassen kind: Sinds mijn vader overleden is zien we dat het met mijn moeder helemaal niet zo goed gaat als we altijd dachten. Mijn vader heeft veel opgevangen blijkt nu. wij dachten dat het wel fijn en goed voor moeder zou zijn als ze een paar dagen naar de dagbesteding zou gaan. Maar dat wilde ze liever niet. De begeleider van Thebe heeft haar (en ons) en geholpen. Dat deed ze door aan mijn moeder uit te leggen hoe het er kan zijn en haar mee te nemen om , geheel vrijblijvend, kennis te maken met de dagbesteding. Een uurtje koffiedrinken. Daardoor hoefde mijn moeder niet te beslissen over iets wat ze niet kende. Ze kon eerst ervaren hoe het was en toen kon ze ook vanuit zichzelf zeggen dat ze hier wel naar toe wilde. Ze ging eerst een dag per week wat als snel 3 dagen werden omdat ze het er erg fijn vindt. We zijn de begeleider hier heel dankbaar voor.

Kernwaarden

Laagdrempelig
Begeleiding aan huis
Brede Doelgroep
Triple P niveau 4 individueel en Beeldcoaching
Eigen Kracht