Den Elshorst

Den Elshorst

Wie wij zijn

Profile left details

Den Elshorst

Den Elshorst is een landelijk gelegen boerderij waar verschillende bedrijfsonderdelen samenkomen. Hierbij moet je denken aan het houden van weidevarkens, tuinieren, recreatie, educatie en terreinonderhoud. Den Elshorst heeft gastvrijheid hoog in het vaandel staan en verwelkomt studenten, toeristen, afnemers, maar bovenal mensen die aan de slag willen met hun eigen ontwikkeling. Die mensen noemen we medewerkers. Door arbeidsmatig bezig te zijn ontwikkelen onze medewerkers verschillende talenten: samenwerken en praktische vaardigheden in de tuin, dierenschuur, op het land of in de keuken.

Den Elshorst heeft ervaring met het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die afstand kent verschillende oorzaken: psychische of psychosociale klachten, een licht verstandelijke beperking of een lichamelijke beperking, waardoor uitsluiting, verveling of overbelasting ontstaat.

De aanpak van Den Elshorst wordt gekenmerkt door een praktische insteek. Samen gaan we aan de slag met de doelen van de deelnemer; vooral doen dus, van hoofd naar handen. Belangrijk element hierbij is de sociale omgang met elkaar.

De boerderij is ruim opgezet en goed begaanbaar, maar niet rolstoeltoegankelijk. Den Elshorst houdt van aanpakkers en als dat even niet lukt, dan pakken we samen aan.

Een dag op Den Elshorst begint rond 9.00 uur. Aan het begin van de dag worden de taken en activiteiten verdeeld. De gezamenlijke maaltijd tussen de middag is een belangrijk onderdeel van de dag. Uiteraard eten we producten van eigen land. Tussentijds even pauzeren kan zeker, afhankelijk van de klussen die uitgevoerd worden. Rond half vier eindigt de dag. Den Elshorst biedt de mogelijkheid om iemand op te halen en thuis te brengen.

Bij Den Elshorst ben je langere of kortere tijd, dat is mede afhankelijk van jouw individuele doelen. Den Elshorst richt zich op duurzame dagbesteding, maar zeker ook op scholing en uitstroom naar betaalde en onbetaalde arbeid.

Profile right details
Contact gegevens
Naam
Ben Bruurs
Straat
Esbeeksedijk 4
Plaats
Baarschot
Postcode
5087TG
Tel.
06-20735487
AGB
98105291

Laatst behaalde resultaten

Den Elshorst ontvangt al meerdere jaren medewerkers op de boerderij. Zo'n 25 medewerkers doorliepen reeds een traject op Den Elshorst. Behaalde resultaten zijn bijvoorbeeld te vinden in onder andere duurzame dagbesteding, behalen van een trekkersdiploma of een betaalde baan. Als essentiele bijvangst hierbij zijn dag- en nachtritme, werknemersvaardigheden, sociale vaardigheden en voedingspatronen verbeterd.

Kernwaarden

Buiten leven
Eenvoud
Natuur
Actief
Ongedwongen