Quimovenda - Dans- en Bewegingstherapie

Quimovenda - Dans- en Bewegingstherapie

Wie wij zijn

Profile left details

Quimovenda - Dans- en Bewegingstherapie

Quimovenda - Dans- en Bewegingstherapie voor kinderen, jongeren en gezinnen met psychosociale of psychiatrische problematiek, gezinsproplematiek of opvoedvragen, die zich willen ontwikkelen op het gebied van:

  • Emotieregulatie 
  • Zelfbeeld
  • Lichaamsbeleving
  • Zelfvertrouwen
  • Grenzen
  • Verwerking
  • Afstemming ouder - kind
  • Samenwerking

Bij Quimovenda vinden we het belangrijk om goed samen te werken. Met de client, met ouders, met andere zorgverleners en met doorverwijzers, met scholen en met andere zorginstellingen. Quimovenda werkt in onderaanneming van zorgverleners en instellingen en er kan in onderaanneming van Quimovenda gewerkt worden. 

Een behandeltraject bij Quimovenda wordt regelmatig geevalueerd met de belangrijkste betrokkenen. Op die manier wordt doelgericht gewerkt aan de hulpvraag en wordt het behandelresultaat gezamenlijk bewerkstelligd. 

Quimovenda is onderdeel van een collectief aan huisgenoten: Kinderpraktijk Zwijsen. Samen met de huisgenoten wordt gewerkt aan goede zorg voor de jeugd door elkaars expertise in te zetten wanneer dat nodig is. Info over de andere zorgverleners vind je op https://kinderpraktijkzwijsen.nl

Profile right details
Contact gegevens
Naam
Marjolein Tops
Straat
Ringbaan-Oost 8-20
Plaats
Tilburg
Postcode
5013 CA
Tel.
06-42735545
AGB
90051551

Laatst behaalde resultaten

Door actief rustmomenten tijdens het spelen in te bouwen, heeft een kind (jongen, 7 jr) geleerd dat het zichzelf kan remmen en dat het tijdens die rustmomenten aandacht kan hebben voor de eigen adem, hartslag, gevoel van rust of onrust. Door het vergroten van de lichaamsbeleving is invloed op het eigen gedrag ontstaan. 

Door het spelletje hints te spelen (meisje, 14 jr), waarbij de ander moet raden wat je in beweging uitdrukt, zijn de mogelijkheden om zich in beweging uit te drukken vergroot. Ook is geleerd om de eigen frustratie, als je even geen oplossing weet of de ander het niet kan raden, te verdragen en om zelf oplossingen te verzinnen die bij je passen. 

Door fantasiespel heeft het kind (jongen, 8 jr) geleerd om minder bang te zijn nieuwe uitdagingen in beweging aan te gaan en zijn zijn bewegingsmogelijkheden vergroot. Ook heeft het fantasiespel als middel geholpen om zich te uiten over emoties en gevoelens en heeft het als transfer gediend om dat ook als zichzelf beter te kunnen.

Een jongere (meisje, 17 jr) heeft geleerd dat ze zichzelf mag zijn, door te ontdekken wat haar wel en niet aanspreekt en op zelf gekozen muziek eigen bewegingen te verzinnen: "Ik ben me zelfverzekerder gaan voelen en ik heb gemerkt dat ik mag bewegen zoals ik zelf wil".

Een gezin heeft geleerd dat ze samen plezier kunnen hebben. Ze hebben ontdekt wat er voor nodig is in de communicatie om niet telkens in conflict met elkaar te geraken. Ouders hebben door spel verbinding met elkaar kunnen maken, waardoor hun gesprek over het maken van keuzes in het gezin is verbeterd. 

Kernwaarden

Deskundigheid
Zorgvuldigheid
Verbinding
Inzet
Creativiteit
Productcodes
Prestatie code Prestatie Productcategorie code Productcategorie omschrijving Eenheid Tarief
50H5A Arrangement 5 Intensiteit A 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €1.102,90
50H5B Arrangement 5 Intensiteit B 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €3.128,40
50H1A Arrangement 1 Intensiteit A 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €545,20
50H5C Arrangement 5 Intensiteit C 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €6.209,20
50H1B Arrangement 1 Intensiteit B 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €2.118,90
50VB1 Voortijdige arrangementbeeindiging A,B, C, H en I (1 a 2 sessies) 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €169,00
50H1C Arrangement 1 intensiteit C 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €5.285,40
50VB2 Voortijdige arrangementbeeindiging A,B, C, H en I (3 a 5 sessies) 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €337,90
50H2A Arrangement 2 Intensiteit A 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €1.093,80
REGV1 Regiovervoer groep voor jeugdhulp 42 Vervoerdiensten Etmalen €0,01