Hoofdzaak Coachpraktijk

Hoofdzaak Coachpraktijk

Wie wij zijn

Profile left details

Hoofdzaak Coachpraktijk

Hoofdzaak coachpraktijk (HZCP) is gespecialiseerd in jongerenproblematieken in de leeftijd van 14-25 jaar en heeft als specialisatie ADHD, ADD en hooggevoeligheid (HSP). Wij slaan als geen ander een bruggetje tussen praktische begeleiding, pscho-educatie en lichte therapie. We werken blended: 1-op-1 'live' en online via oefenexperimenten en huiswerk, groepsworkshops en dagelijkse contactmogelijkheden via chat. Wat HZCP zo succesvol maakt is dat er écht wordt aangesloten bij de jongere. Denk hierbij aan toonzetting, intensiteit, nabijheid en een hippe online omgeving. 

De belangrijkste hulpvragen zijn gerelateerd aan: 

  • imago, identiteit & gedrag
  • pscho-educatie over ADHD, ADD, HSP
  • faalangst
  • sociale angst
  • concentratie
  • motivatie
  • structuur en plannen
  • online verslaving (gamen, social media)
Profile right details
Contact gegevens
Naam
Wendy van der Giessen
Straat
Bijsterveldenlaan 5
Plaats
Tilburg
Postcode
5045 ZZ
Tel.
0616487524
AGB
90056739

Laatst behaalde resultaten

WIE: D., 24 jaar, ADD en PDD-NOS is oververmoeid. Hij heeft momenteel geen werk en loopt bij een reintegratiebedrijf.

WAT: we gaan op zoek naar waarvan bij binnen zijn ADD-issues last van heeft. We doen dit aan de hand van gesprekstekeningen en cognitieve gesprekstherapie. We maken inzichtelijk welk gedrag, voor welke emoties en tot welk resultaat leiden en wat een beter passend gedrag kan zijn. We maken een plan hoe hiermee te oefenen en schaven het plan bij totdat het voor hem werkt. We zoomen in op zijn slaapproblemen en stellen hiervoor een plan op, waarmee we oefenen. We maken inzichtelijk waar zijn hoofd vol mee is, gaan op zoek naar manieren om zijn hoofd slim te legen. We maken een weekplanning en vervolgens een dagplanning met een duidelijke structuur.

HOE: we spreken elkaar een paar keer 'live' en ondersteunen de tussenliggende momenten via chat of video bellen, zodat D. op de juiste koers blijft. 

RESULTAAT: D. weet aan welke knoppen hij kan draaien om andere resultaten te krijgen. Zodra hij deze bewezen methodes toepast, ervaart hij dat het werkt en wordt hij dus 'beloond' voor zijn nieuwe gedrag. Dit motiveert hem om ook zelfstandig met deze handvatten aan de slag te blijven. Naast de vaste checkmomenten is het mogelijk op momenten dat hij een extra steuntje nodig heeft, de begeleider op eigen initiatief te contacten via de dagelijkse chat. 

Kernwaarden

prikkelverwerking
jongeren
zelfredzaamheid
structuur
spiegelen
Productcodes