Altius ABA Therapie BV

Altius ABA Therapie BV - 14 (vvvl)

Kenmerken van dit arrangement/product

Categorieën
  • Producten 1 - Verblijf
    • Verblijf GGZ
    • Verblijf JOH
    • Verblijf LVB
    • Logeeropvang
Filters

Altius ABA Therapie BV

Wie wij zijn

Profile left details

Altius ABA Therapie BV

Bij Altius ABA bieden we individuele begeleiding en behandeling aan jonge kinderen (tussen de 2 en 10 jaar) met autisme en/of een andere ontwikkelingsachterstand. Dit vindt plaats op één van onze groepen, waar kinderen van maandag t/m vrijdag tussen 9.00u en 15.00u welkom zijn.

 

We zijn gespecialiseerd in het verminderen van gedragsproblemen, het stimuleren van de communicatie en het begeleiden en/of behandelen van kinderen die in een groep (nog) niet of niet meer tot leren komen.

 

We werken op basis van de principes van de toegepaste gedragsanalsye (ABA, applied behavior analysis). Hierdoor werken we zeer gestructureerd en effectief aan doelen voor het kind.

We leren en/of oefenen alle vaardigheden die een kind nodig heeft om te functioneren in zijn dagelijkse omgeving: communicatie, spel, zelfredzaamheid, leren leren etc. 

Profile right details
Contact gegevens
Naam
Liza Timmermans
Tel.
0640234236
Straat
Rijperkerkstraat 2
Postcode
5035BR
Plaats
Tilburg
AGB
70705158

Laatst behaalde resultaten

Casus 1:

Cliënt, (jongen, 7 jaar, heeft autisme en een verstandelijke beperking) komt bij ons binnen met ernstige gedragsproblemen waaronder agressie naar anderen en het vernielen van materiaal. Hierdoor komt hij niet tot leren en is het functioneren in een groep problematisch. Na een uitgebreide analyse blijkt dat hij, onder andere, nauwelijks kan aangeven wat hij wil. Hij kan wel een aantal woorden gebruiken maar zet dit niet functioneel in als hij iets wil. Ook begrijpt hij weinig verbale instructies. 

Deze cliënt komt meerder dagen per week naar Altius ABA en krijgt bij ons de hele dag individuele aandacht. Belangrijkste doelen zijn het verbeteren van communicatieve vaardigheden, het begrijpen van taal en opvolgen van instructies en het vergroten van zijn spelvaardigheden. Doordat deze vaardigheden toenemen, zal zijn ongewenste gedrag afnemen. Waar nodig passen we ook interventies toe om zijn agressieve gedrag nog verder te doen verminderen.

We werken aan deze vaardigheden door het toepassen van technieken uit de gedragswetenschappen: we gebruiken zijn interesses om hem te motiveren, versterken gedrag dat we vaker willen zien door daar iets leuks op te laten volgen en delen de te leren vaardigheden op in hele kleine, haalbare stapjes.

Na een jaar is er al een significant verschil in zijn gedrag: hij kan de juiste woorden gebruiken om aan te geven wat hij wil (en wat niet), trekt onze aandacht door ons aan te tikken (in plaats van iets kapot te maken) en hij heeft het heel erg naar zijn zin met ons. Doordat hij heel veel positieve leerervaringen heeft opgedaan (hele kleine stapjes) en doordat we inspelen op zijn motivatie, heeft hij geleerd dat het heel erg leuk is om met ons te spelen en te werken.

Ook in andere omgevingen is zijn gedrag positief veranderd: door iedereen op de hoogte te houden van onze aanpak en de vooruitgang, is het onze cliënt gelukt om de vaardigheden te generaliseren naar bijvoorbeeld de thuisomgeving en logeeropvang.

 

Casus 2:

Cliënt (jongen, 5 jaar, heeft autisme en een verstandelijke beperking) wordt door ouders bij ons aangemeld. Zij willen graag zijn ontwikkeling stimuleren. Hij praat nog niet, reageert nauwelijks op zijn omgeving en vult zijn tijd vooral door met voorwerpen te draaien of ergens tegenaan te tikken.

Door tijdens de individuele behandeling, meerdere dagen per week, de juiste gedragsinterventies toe te passen leert deze jongen te communiceren met behulp van gebaren, hij leert spelen en volgt simpele instructies op. Hij houdt er nu ook van om samen fysieke en sociale spelletjes te spelen, heeft aandacht voor zijn omgeving en begint steeds meer woorden te zeggen.

Productcodes
Prestatie code Prestatie Productcategorie code Productcategorie omschrijving Eenheid Tarief
50H8B Arrangement 8 Intensiteit B 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €3.186,80
50VB3 Voortijdige arrangementbeeindiging D, E, F, G (1 a 2 sessies) 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €169,00
50H8C Arrangement 8 Intensiteit C 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €6.010,90
50VB4 Voortijdige arrangementbeeindiging D, E, F, G (3 a 5 sessies) 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €337,90
50H8D Arrangement 8 Intensiteit D 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €9.415,10
REGV1 Regiovervoer groep voor jeugdhulp 42 Vervoerdiensten Etmalen €0,01
50H8E Arrangement 8 Intensiteit E 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €14.977,70
REGV2 Regiovervoer individueel voor jeugdhulp 42 Vervoerdiensten Etmalen €0,01
50H8F Arrangement 8 Intensiteit F 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €23.104,20
50H8G Arrangement 8 Intensiteit G 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €36.645,70