AACtZ, Autisme en adhd centrum 't Zonneke

AACtZ, Autisme en adhd centrum 't Zonneke

Wie wij zijn

Profile left details

AACtZ, Autisme en adhd centrum 't Zonneke

Autisme en adhd centrum ’t Zonneke is een gespecialiseerde zorginstelling voor jeugdigen en volwassenen met Autisme en/of ADHD met een IQ van 70 of hoger.

In 2008 hebben Pieter en Marie-Louise Bogers ‘t Zonneke opgericht omdat er geen passend zorgaanbod bestond voor hun 3 kinderen met autisme. Op advies van de bestaande hulpverlening hebben zij destijds het initiatief genomen om zelf een zorginstelling op te starten op een grote groene locatie.

Door zorgvuldige selectie van HBO en Universitair geschoold personeel is ’t Zonneke uitgegroeid tot een multidisciplinair centrum. Dankzij de unieke combinatie van ervaringsdeskundigen en geschoolde professionals kan aan volwassenen en kinderen met een lichte tot (zeer) complexe problematiek de benodigde zorg en ondersteuning geboden worden.

Jeugdigen met Autisme en/of ADHD hebben behoefte aan een veilige, prikkelarme omgeving. De locatie van ’t Zonneke is zo ingericht dat aan deze behoefte wordt voldaan.

De cliënt staat centraal. Er is veel persoonlijke aandacht waarbij iedereen zichzelf kan en mag zijn. Daarnaast is de thuissituatie belangrijk, zodat niet alleen de cliënt, maar ook hun ouders/verzorgers zich begrepen voelt.

Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer jeugdigen zelf hun keuze maken uit aangeboden activiteiten, zij in staat zijn om, onder begeleiding en zonder druk, zichzelf te ontplooien. Vanuit een basis van duidelijkheid en structuur worden er leersituaties gecreëerd waarbij de jeugdigen ongemerkt worden ondersteund en begeleid. De cliënten leren en ontwikkelen zich bij ons op natuurlijke wijze.]

De maatwerkprogramma's welke wij voor iedere cliënt hebben, zijn samengesteld naar aanleiding van de visie. Deze is opgesteld door  ervaringsdeskundigen in samenwerking met professionals.

Profile right details
Contact gegevens
Naam
Vanessa Putters
Straat
Eindsestraat 45
Plaats
Dongen
Postcode
5105 AA
Tel.
0162-320674

Laatst behaalde resultaten

Een jongen vanuit de basisschool welke daar niet meer welkom was in verband met externaliserende problematiek. Toen hij bij ons startte was contact met personen niet mogelijk, zonder ongewenst gedrag. In een 1-op-1 situatie, achter op ons terrein had hij samen met zijn begeleider de beschikking over een eigen grote ruimte, en over het terrein. Het contact maakte hij wel met dieren en via die weg heeft hij uiteindelijk ook contact kunnen maken met zijn begeleiders. Na circa 6 weken kon hij voor op het terrein verblijven in een gebouw met meerdere ruimtes, waar hij medewerkers en andere cliënten tegenkwam. Dit traject is uitgebouwd, met hele kleine stapjes. Het heeft tijd veel tijd en intensieve begeleiding gekost. Echter, nu gaat hij halve dagen naar school en zit goed in zijn vel. Hij is blij om hier te komen en met ons naar school te gaan.

Kernwaarden

Gespecialiseerd in autisme en adhd
Visie en programma's op maat samengesteld door ervaringsdeskundigen en universitair geschoolde professionals
Altijd zorg op maat voor iedere cliënt
Inzet van dieren, locatie, deskundige medewerkers en out-of-the-box oplossingen
Grote groene locatie
Productcodes
Prestatie code Prestatie Productcategorie code Productcategorie omschrijving Eenheid Tarief
REGV2 Regiovervoer individueel voor jeugdhulp 42 Vervoerdiensten Etmalen €0,01
50H5A Arrangement 5 Intensiteit A 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €1.102,90
50H6D Arrangement 6 Intensiteit D 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €9.415,10
0HLOG HLOG -begeleiding i.v.m. logeren 44 Jeugdhulp verblijf (excl. beh) Uren €58,14
50H5B Arrangement 5 Intensiteit B 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €3.128,40
50H6E Arrangement 6 Intensiteit E 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €14.977,70
44A43 ZZP VG&LG 44 Jeugdhulp verblijf (excl. beh) Etmalen €28,80
50H5C Arrangement 5 Intensiteit C 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €6.209,20
50H6F Arrangement 6 Intensiteit F 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €23.104,20
50H4A Arrangement 4 Intensiteit A 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €876,40