Autismebegeleiding.nl (onderdeel van het Regionaal Autisme Centrum)

Autismebegeleiding.nl (onderdeel van het Regionaal Autisme Centrum)

Wie wij zijn

Profile left details

Autismebegeleiding.nl (onderdeel van het Regionaal Autisme Centrum)

Het Regionaal Autisme Centrum is gespecialiseerd in de zorg voor mensen met autisme. We ondersteunen mensen met autisme van alle leeftijden, in al hun levensfasen, op alle levensgebieden, daar waar en wanneer het nodig is. Het Regionaal Autisme Centrum biedt voor alle mensen met autisme:

- diagnostiek
- behandeling
- gespecialiseerde begeleiding
- dagbesteding
- begeleid wonen (beschermd thuis)
- arbeidstoeleiding
- arbeidsbegeleiding

In Hart van Brabant biedt het Regionaal Autisme Centrum ambulante begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen vanuit het wooninitiatief aan de Hasseltstraat in Tilburg.

Het Regionaal Autisme Centrum is volledig gericht op mensen met autisme. Daardoor hebben we veel expertise en kunnen spelen we steeds in op de hulpvragen van cliënten. Zo kunnen we werken vanuit het principe 1-cliënt-1-plan. Met kennis én ervaring.

Autisme? Regionaal Autisme Centrum!

Profile right details
Contact gegevens
Naam
Clientbureau
Straat
Hasseltstraat 236-4
Plaats
Tilburg
Postcode
5046 LR
Tel.
0492792979
AGB
98099087

Laatst behaalde resultaten

We gaven ouders en broers en zussen kennis en praktische handvatten voor de omgang met een kind met autisme. Ouders die eerst handelingsverlegen waren, konden daardoor weer de regie pakken. Dat zorgde voor stabiliteit in het gezin.

We hielpen gescheiden ouders om op 1 lijn te komen voor de benadering van hun kinderen met autisme. Hun kinderen zitten beter in hun vel.

Het eigen netwerk is heel belangrijk voor mensen met autisme. Door continu af te stemmen met de ouders, opa's en oma's en voogd konden we een kind rust en stabiliteit bieden in zijn eigen omgeving.

Door samenwerking met scholen en ouders konden we zorgen dat kinderen die een tijdje thuis zaten, weer naar school gaan.

Kernwaarden

Autisme
Levensloop
Leren
Gespecialiseerde begeleiding
Gespecialiseerde behandeling
Productcodes