Baby Blij

Baby Blij

Wie wij zijn

Profile left details

Baby Blij

Baby Blij is een GGZ praktijk voor kinderen en volwassenen. Baby Blij is een kleine, laagdrempelige praktijk waarbij het geven van veel persoonlijke aandacht belangrijk voor ons is.

Onze specialiteit is hulp aan ouder(s) en hun kinderen, Infant Mental Health wordt dit genoemd. Lang niet iedereen heeft een roze wolk voor of nade geboorte van een kindje, soms is deze eerder grijs of zwart.  Wij zijn er ook voor ouders die een kindje gaan krijgen of al hebben en psychische problemen ervaren. Je kan als ouder(s) van een kind bij ons terecht wanneer je, om wat voor reden dan ook, vastloopt. Daarnaast kan je bij ons terecht wanneer er zorgen zijn om de psychische gezondheid van je kindje.

 

Belangrijk in de Baby Blij werkwijze zijn:

  • Jullie wens staat op de eerste plaats
  • Met positiviteit en humor aan de slag gaan
  • de kern aangaan, doelgericht aan de slag gaan
  • we proberen in openheid te werken en alles af te stemmen

Ook in de samenwerking met andere partijen proberen we onze werkwijze toe te passen.

 

Intake

Onze hulp begint met een intake. Hierin maken we kennis met elkaar. We vertellen wij over onszelf en onze werkwijze en zullen vragen stellen zoals waarom jullie op dit moment bij ons komen. We kijken samen met jullie wat er nodig is en maken samen een plan. Waarna we aan de slag gaan.

 

In te zetten hulp

We verschillende dingen inzetten, naast psychologische en psychotherapeutische hulp, hebben we ook begeleiding die ook in de thuissituatie kan komen. Ook het voorschrijven van medicatie is mogelijk via onze psychiater en ook het werken aan jullie relatie of aan het gezin via onze systeemtherapeute. Binnen een behandeling kunnen dus meerdere disciplines ingezet worden.

 

Diagnostiek

Eventueel met behulp van diagnostiek kunnen we vaststellen wat er aan de hand is. Dit kan diangostiek zijn gericht op jou of je partner. Ook kan het gericht zij op je kind of op de interactie tussen ouders en kind(eren). Hiervoor worden testen afgenomen, observaties gedaan en worden vragenlijsten ingevuld.

 

Begeleiding

Er kan begeleiding plaatsvinden om te ondersteunen bij de hechting en interactie met jullie kind(eren). Een ander doel kan zijn opvoedingsondersteuning. De begeleiding gaat lekker praktisch aan de slag om zaken in het dagelijks leven aan te leren.

 

Behandeling: veel gebruikte therapievormen

  • Cognitieve gedragstherapie en oplossingsgerichte therapie > www.vgct.nl.

Cognitieve therapie gaat vooral uit van de invloed van het denken op het gevoelsleven en het doen. Wie belangrijke zaken en gebeurtenissen in zijn leven gewoonlijk vanuit een negatief standpunt beziet, wordt makkelijker angstig, somber of geïrriteerd, met alle negatieve gedragingen tot gevolg. 
In cognitieve therapie onderzoeken therapeut en cliënt of die negatieve wijze van denken wel helemaal klopt. De nadruk ligt op het wijzigen van de manier van denken. 

 

Schematherapie is een vorm van psychotherapie voor mensen met ernstige psychische stoornissen, zoals een persoonlijkheidsstoornis of een vaak terugkomende depressie. Schematherapie helpt je de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en te veranderen. De invloed van ervaringen uit je jeugd op je patronen en dagelijkse leven wordt onderzocht.  Je leert jezelf zodanig te veranderen dat je je beter gaat voelen en beter voor jezelf kunt zorgen en opkomen. Je leert voelen wat je behoefte is en je leert op een gezondere manier daarvoor op te komen. Hierdoor veranderen niet alleen je gedrag, maar ook je gedachten en gevoelens.

 

EMDR is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident.

 

  • MIG

Binnenhet veld van Infant Mental Health en trauma inzicht in de videofeedbackmethode Modified Interaction Guidance (MIG). Deze methode voor jonge kinderen (0 – 6 jaar) met gehechtheidsproblematiek en met ouders die een onverwerkt traumatisch verleden hebben, wordt in Nederland steeds vaker toegepas

 

  • AFFT 

De hechtingsgerichte ouder-kindtherapie (Attachment-Focused Family Therapy, AFFT, ook wel genoemd Dyadic Developmental Psychotherapy, DDP). Dit model is gericht op het herstel van een veilige hechtingsrelatie van het kind met zijn/haar ouders. Het is oorspronkelijk gericht op pleeg- en adoptiekinderen en andere getraumatiseerde kinderen met een hechtingsstoornis, maar ook toepasbaar voor ‘gewone’ gezinnen met andere problemen. Het is zowel bruikbaar voor kinderen in de basisschoolleeftijd als voor pubers. 

Profile right details
Contact gegevens
Naam
Madeleine Reijnders
Straat
Bisschop Zwijssenstraat 37
Plaats
Tilburg
Postcode
5038 VA
Tel.
06-48963320
AGB
94063421

Laatst behaalde resultaten

- Verwerkte trauma's mbt geboorte van kindje

- Vader weet hoe en kan hechtingsgedrag aangaan met kindje 

- Huilbaby is nu een niet-huilbaby

- Moeder kan energie beter verdelen nu ze een nieuw kindje erbij heeft

- Kind is niet meer boos thuis

- Moeder kan beter structuur bieden aan kinderen

Kernwaarden

GGZ behandeling
Jeugd
Volwassenen
Zwangerschap en geboorte
CGT, EMDR, schematherapie, MIG
Productcodes
Prestatie code Prestatie Productcategorie code Productcategorie omschrijving Eenheid Tarief
50H5B Arrangement 5 Intensiteit B 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €3.128,40
REGV2 Regiovervoer individueel voor jeugdhulp 42 Vervoerdiensten Etmalen €0,01
50H1A Arrangement 1 Intensiteit A 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €545,20
50H5C Arrangement 5 Intensiteit C 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €6.209,20
50VB3 Voortijdige arrangementbeeindiging D, E, F, G (1 a 2 sessies) 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €169,00
50H1B Arrangement 1 Intensiteit B 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €2.118,90
50H6A Arrangement 6 Intensiteit A 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €1.109,70
50VB4 Voortijdige arrangementbeeindiging D, E, F, G (3 a 5 sessies) 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €337,90
50H1C Arrangement 1 intensiteit C 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €5.285,40
50H6B Arrangement 6 Intensiteit B 50 Maatwerkarrangementen Jeugdwet Stuks (output) €3.128,40