RIBW Brabant

RIBW Brabant

Wie wij zijn

Profile left details

RIBW Brabant

RIBW Brabant is specialist in begeleiding van volwassenen, ouderen, jongeren vanaf 16 - 23 jaar, en gezinnen met psychiatrische, psychische kwetsbaarheden en/of complexe problematiek. RIBW Brabant heeft hiermee al meer dan 30 jaar ervaring. Iemand die naast behandeling ondersteuning nodig heeft, op het gebied van wonen, werk/daginvulling, sociale relaties, gezondheid en financiën, is dan bij RIBW Brabant aan het goede adres. Ongeacht of de cliënt beschermd woont, thuis begeleiding ontvangt, deelneemt aan activiteiten of werkt in arbeidsmatige projecten, altijd staat de ondersteuningsvraag van de cliënt centraal en gaan we uit van zijn of haar wensen en mogelijkheden. Wij bieden zowel 24-uurs (on)planbare zorg als (intensieve) ambulante begeleiding aan huis. Wij hebben diverse verblijfslocaties in de regio Tilburg, Waalwijk en Oisterwijk. Hierbij hanteren wij een integrale aanpak en zoeken we vanuit de ondersteuningsvraag van de cliënt de juiste expertises die we zelf in huis hebben of zoeken de samenwerking met ketenpartners in de wijk op.

Specialismes: Jeugd (beschermd wonen; 16-23 jarigen), Dubbele Diagnose, Gezonde leefstijl, Forensische zorg, Ouderen, Gezinnen, Autisme, Meervoudige problematiek, Korsakov (bekijk de film over locatie de Werf), Safehouse verslaving, budgetbeheer en behandeling & consultatie door afdeling Psychologen.

Begeleiding bij een RIBW-locatie
Heb je psychiatrische of psychische klachten en ben je (tijdelijk) niet in staat om zelfstandig te wonen? Dan kan het zijn dat je bij een van onze locaties in de wijk terecht komt. Dit wordt ook wel beschermd wonen genoemd. Hier krijg je van onze professionals praktische en mentale begeleiding in het dagelijks leven. 

De begeleiding kan intensief zijn, waarbij onze professionals dag en nacht aanwezig zijn. Of deze is minder intensief, waarbij er wel vaak iemand bij je langs komt en snel oproepbaar is. Je woont in een individuele woning of individueel appartement, of in een woongroep. Je richt je kamer of appartement gewoon zelf in. Er staat al wel een bepaalde basis, zoals een bed en een kast.

Voor jongeren tussen 16-27 jaar hebben we naast het reguliere beschermd wonen ook nog specifiek woonlocaties ingericht op het trainen naar zelfstandigheid. Deze heten Op Eigen Benen trajecten en maken gebruik van een fasen model, waarbij jongeren in de laatste fase uitstromen naar een zelfstandige eigen woning met individuele (ambulante) begeleiding.

Ons uitgangspunt is herstelondersteunende zorg. Dit betekent dat we luisteren naar wat jij nodig hebt om te herstellen. Jouw talenten, wensen en doelen staan centraal, waardoor je inzicht krijgt in wat je nodig hebt en hoe je dit kunt bereiken. We nemen nooit jouw leven over: we lopen als het ware (een tijdje) met je mee, totdat je zelf weer vertrouwen hebt. We werken samen stap-voor-stap aan concrete doelen en beginnen bij dat waar jij het meest last van ervaart. Als deze problemen verminderen, sta je alweer sterker en kun je de rest makkelijker aan.

Stap-voor-stap
Zo werk je stap-voor-stap aan je herstel. Als je voldoende vaardigheden hebt ontwikkeld, kun je uitstromen naar een eigen woning. Vaak bieden we dan nog begeleiding bij je thuis (ambulante begeleiding). Onze professionals begeleiden jou op allerlei manieren in je dagelijkse leven. Ze helpen met uiteenlopende levensvragen. 

Heb je vragen? Neem een kijkje op onze website en neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Profile right details
Contact gegevens
Naam
RIBW Brabant
Straat
Zuiderkruisweg 1
Plaats
Tilburg
Postcode
5015 TB
Tel.
013-5336646
AGB
72727259

Kernwaarden

GGZ
Herstelondersteunende zorg
zelfstandigheidstraining voor jongeren
arbeidsmatige dagbesteding
24-uur zorg
Productcodes