Vraag en Antwoord

Vraag en Antwoord

Hoe gebruik ik de filters?

Met behulp van de filters in het stappenplan kun je je zoekresultaten verfijnen. De filters zijn:

* Locatie: het kan zijn dat de jeugdige/de ouders voorkeur hebben voor een locatie (bijvoorbeeld omdat ze afhankelijk zijn van het openbaar vervoer). Je kunt hier één of meerdere locaties aanvinken. De definitieve locatie wordt overigens pas vastgesteld na overleg tussen de aanbieder en de toegangsprofessional. Dit hangt namelijk vaak samen met de specifieke zorgbehoefte van de jeugdige.

* Leeftijd: niet alle aanbieders leveren hulp voor alle leeftijdscategorieën. Met behulp van deze filter worden alleen de aanbieders geselecteerd die hulp bieden in de leeftijdscategorie van de jeugdige waarvoor je de hulp organiseert.

* Expertise: deze filter gebruik je als de beperking van een jeugdige om een specifieke expertise vraagt, zoals een eetstoornis of hoogbegaafdheid.

* Type begeleiding/behandeling: in de arrangementen staat het resultaat voorop. Het is aan de aanbieder om te bepalen hoe dit resultaat wordt behaald en welk soort behandeling/begeleiding er wordt ingezet. In sommige gevallen is echter door voorliggende diagnostiek/adviezen van experts al duidelijk wat de jeugdige nodig heeft. In deze gevallen kun je deze filter gebruiken.

* Grootte aanbieder: soms heeft de jeugdige voorkeur voor een kleine of een grote aanbieder. Deze filter kun je daarvoor gebruiken.

Klein > minder dan 5 medewerkers

Middel > tussen de 5 en 20 medewerkers

Groot > meer dan 20 medewerkers

Voor wie is deze website bedoeld?

De Wegwijzer Jeugd is speciaal bedoeld voor toegangsprofessionals en medisch verwijzers in regio Hart van Brabant. De wegwijzer ondersteunt je bij het vinden van de meest geschikte aanbieder voor de jeugdige die specialistische jeugdhulp nodig heeft.

Vragen over de Wegwijzer Jeugd?

Heb je opmerkingen/tips/vragen over de Wegwijzer Jeugd? Stuur dan een mail naar hvb@tilburg.nl

Waar is de besloten omgeving?

Tot 31-12-2018 was er een besloten omgeving op de Wegwijzer Jeugd voor toegangsprofessionals. Hier waren alle belangrijke documenten die je nodig had in je dagelijkse werk. Deze besloten omgeving bestaat niet meer. Alle uitvoeren informatie over jeugdhulp vind je tegenwoordig op: https://jeugdhulp2019.zorginregiohartvanbrabant.nl/ Mis je iets? Stuur dan een mail naar hvb@tilburg.nl

Waar kan ik de productcodes vinden?

De productcodes voor Jeugd kun je vinden op deze site onder https://www.wegwijzerhvb.nl/jeugd/productcodes

Wat is de Wegwijzer Jeugd?

Op de Wegwijzer Jeugd vind je al het gecontracteerde jeugdhulpaanbod in de regio Hart van Brabant. Met behulp van een stappenplan kun je een geschikte aanbieder voor de jeugdige vinden. Let op: dit is een ander stappenplan dan het 12-Stappenplan (van Integrale Vraaganalyse tot de laatste Declaratie). Raadpleeg het 12-Stappenplan > . Je kunt ook zoek op Productcode of op Aanbieder. Op deze manier hoef je niet het hele stappenplan te doorlopen.

Wat vind je op de profielpagina van de aanbieder?

Elke aanbieder heeft een eigen profielpagina op de wegwijzer. De profielpagina wordt door de aanbieders zelf beheerd. Je vindt er algemene informatie over de aanbieder, de contactgegevens, een overzicht van de productcodes die ze leveren en beschrijving van het arrangement/product dat je geselecteerd hebt. Aanbieders maken ook steeds meer gebruik van de foto- en videomateriaal.

Wil je je ervaring delen met collega's?

Je hebt als toegangsprofessional de mogelijkheid reviews te plaatsen over aanbieders. De reviews van je collega's vind je onderaan de pagina. Dit gedeelte is alleen zichtbaar voor toegangsprofessionals. Om een review te plaatsen dien je een account te hebben en ingelogd te zijn.