Stichting Dagbesteding ABEL

Stichting Dagbesteding ABEL

Onze invulling van het arrangement/product

Contactpersoon
Naam
Lotte Bras en Eugenine Kock
Tel.
0622007543

Kenmerken van dit arrangement/product

Categorieën
 • A. Begeleiding
  • a. Iemand heeft sociale contacten
Filters
 • Aanvullend product
  • Vervoer van en naar dagbesteding
  • Rolstoelvervoer van en naar dagbesteding
 • Doelgroep/expertise
  • NAH
  • Dementie
 • Type begeleiding
  • Begeleiding op locatie in groepsverband
 • Leeftijd
  • Senioren (65 jaar en ouder)
 • Locatie
  • Op locatie zorgaanbieder
  • Gilze en Rijen

Stichting Dagbesteding ABEL

Wie wij zijn

Profile left details

Stichting Dagbesteding ABEL

Dagbesteding ABEL is een kleinschalige dagbesteding voor senioren vanaf 65 jaar die thuis wonen. Senioren die, lichamelijk en/of geestelijk, om intensieve aandacht en hulp vragen. Denk hierbij aan mensen met ziekte van Alzheimer, Parkinson of die een CVA gehad hebben. Ons streven is een op de cliënten gerichte en betrokken dagbesteding waar u als persoon centraal staat. Onze dagbesteding biedt naast belevingsgerichte zorg ook familiezorg aan. Waar cliënten en hun mantelzorgers graag naartoe komen, omdat we laagdrempelig zijn. Een dagbesteding die gezamenlijk gedragen wordt, waar iedereen zich prettig en thuis voelt en helemaal zichzelf mag zijn. Waarbij cliënten, familie en mantelzorgers een grote rol spelen. Waar mantelzorgers ontlast worden, waar de zorg voor thuis verlicht wordt, zodat u zo lang mogelijk (zelfstandig) thuis kan blijven wonen. Wij zijn een dagbesteding die uitgaat van het positieve, kijken wat u nog wel kan en niet naar wat u niet (meer) kunt. 

Wij bieden de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende activiteiten, in een gevarieerd dagprogramma. Afhankelijk van uw wensen doet u mee aan verschillende activiteiten. Vaak vinden die plaats in groepsverband en vaste dagstructuur, zodat er veel gelegenheid is voor contact met anderen. Natuurlijk is er veel ruimte voor gezelligheid, beweging en buitenactiviteiten, drinken we samen koffie en thee en ook kunt u eventueel ook samen met ons lunchen. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk mee te gaan met thema's van feestdagen, en gaan we samen met de mantelzorgers dagjes uit. Denk hierbij aan het museum of een kerstmarkt in het tuincentrum.

De groepen zijn niet groter dan 10 cliënten, die begeleid worden door twee professionele activiteiten begeleiders; Eugenine Kock en Lotte Bras, die staan voor het welzijn van de cliënten, maar ook door vele enthousiaste vrijwilligers die allemaal hun eigen kwaliteiten met zich meebrengen. 

Daarnaast is onze dagbesteding een tijdelijke oplossing ter overbrugging voor senioren, die wachten op een plekje in verpleeg- of verzorgingshuis.

We zijn geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website: www.dagbestedingABEL.nl en zijn we bereikbaar via onze email: algemeen@dagbestedingABEL.nl of via ons telefoonnummer: 06 – 22 00 75 43. U bent altijd welkom om een keer te komen kijken of proeven van de sfeer. 

Profile right details
Contact gegevens
Naam
Lotte Bras en Eugenine Kock
Tel.
0622007543
Straat
Vincent van Goghstraat 15a
Postcode
5121 CK
Plaats
Rijen
AGB
98102349

Laatst behaalde resultaten

Afgelopen jaar (januari 2018) zijn wij als eerste in de regio midden-west-Brabant Dementievriendelijk verklaard. Een certificaat waar wij heel trost op zijn en weergeeft waar we voor staan.

Door onze clienten actief deel te laten nemen aan verschillende activiteiten, proberen we er voor te zorgen dat het niveau gelijk blijft of soms zelfs verbeterd. Het zijn de kleine handelingen die ervoor zorgen dat mensen zich gewaardeerd voelen en het gevoel krijgen nog met de anderen mee te kunnen. 

 

Productcodes
Productcode Resultaatgebied Omschrijving Eenheid Tarief
08A03 E1 Vervoer regulier: inspanningsgericht stuks €8,27
106A1 6A Begeleiding sociale relaties - intensiteit 1 stuks €77,60
08A04 E2 Vervoer rolstoel: inspanningsgericht stuks €31,41
106A2 6A Begeleiding sociale relaties - intensiteit 2 stuks €204,15
106A3 6A Begeleiding sociale relaties - intensiteit 3 stuks €336,66
106A4 6A Begeleiding sociale relaties - intensiteit 4 stuks €647,05
104A1 4A Begeleiding maatschappelijke deelname - intensiteit 1 stuks €175,49
106B1 6B Ondersteuning sociale relaties - intensiteit 1 stuks €119,39
104A2 4A Begeleiding maatschappelijke deelname - intensiteit 2 stuks €385,61
106B2 6B Ondersteuning sociale relaties - intensiteit 2 stuks €266,23