Toegankelijkheid

Deze website is toegankelijk voor iedere bezoeker. Of je nu wel of geen (zintuigelijke) beperking hebt.  Kom je een probleem tegen? Laat het ons weten op hvb@tilburg.nl.  Wij proberen zo snel mogelijk het probleem op te lossen!

Verplichting voor overheden

Op deze website proberen we te voldoen aan de toegankelijkheidseisen uit het ‘Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid’. Dat betekent dat onze website gebruiksvriendelijk en toegankelijk is voor verschillende doelgroepen.

Het ‘Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid’ verplicht overheden om de toegankelijkheid van hun websites en mobiele applicaties te verbeteren en om verantwoording af te leggen over hoever ze daarmee zijn. Voor die verantwoording moeten overheidsinstanties een toegankelijkheidsverklaring opstellen en publiceren.

Toegankelijkheid wordt nog getoetst

In de herfst van 2023 laten we een onafhankelijk onderzoeksbureau onderzoeken of www.wegwijzerhvb.nl voldoet aan de toegankelijkheidseisen zoals deze staan beschreven in de WCAG 2.1. In de winter van 2023 kun je hier de onderzoeksrapportage én de toegankelijkheidsverklaring bekijken.

Vragen?

Heb je ondertussen problemen met de toegankelijkheid van deze website? Stuur ons dan een e-mail naar: hvb@tilburg.nl. We proberen dan meteen een oplossing te vinden.

Meer informatie over digitale toegankelijkheid >