Regionaal Instituut voor Dyslexie B.V. (RID)

RID Taal Rekenen is expert op het gebied van dyslexie en dyscalculie. Wij bieden kinderen én volwassenen de beste zorg met een bewezen effectieve behandeling, door heel Nederland. Zo is de kennis en expertise op het gebied van taal- en rekenontwikkeling groot en de wetenschappelijke basis is sterk. RID wordt hierin gevoed en ondersteund door het Rudolf Berlin Center, een universitair expertisecentrum op het gebied van leerproblemen waarin UvA en RID samenwerken.

De kennis en expertise van RID op het gebied van lezen, spellen en rekenen wordt ook  ingezet in het onderwijs. RID wil hiermee het onderwijs versterken en wenst een partner te worden van de basisschool om zo een krachtige taal-, en rekenontwikkeling voor ieder kind te waarborgen.

Op deze manier worden kinderen tijdiger en effectiever onderwezen en ondersteund, neemt frustratie af en motivatie toe en stromen alleen die kinderen door naar de zorg die dit ook echt nodig hebben.

Het RID heeft meer dan 200 locaties door heel Nederland, waardoor er altijd een locatie bij u in de buurt is. Het RID wordt met gemiddeld een 8,5 beoordeeld voor zowel diagnostiek als behandeling. Mochten er vragen zijn rondom de leerontwikkeling van uw kind, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen en zullen wij met een passend advies komen (kosteloos).

Met de doelstelling theorie en praktijk meer gestructureerd bij elkaar te brengen is de Wetenschappelijke Advies Raad voor het RID (WAR) opgezet. De WAR kan bijdragen aan de ontwikkeling van wetenschappelijke kennis op het gebied van taal-, en rekenontwikkeling (en dyslexie en dyscalculie) en het platform zijn voor de vertaalslag van wetenschappelijke kennis naar de praktijk. Het RID werkt regelmatig mee aan wetenschappelijk onderzoek. Het is belangrijk vinden dat wij steeds meer te weten komen over dyslexie en dyscalculie zodat onze hulp zo goed mogelijk blijft aansluiten bij de laatste wetenschappelijke bevindingen. Het RID is betrokken bij diverse projecten (zie www.rid.nl).

Naam Maarten Molenaar
Straat Pettelaarseweg 180
Plaats 's-Hertogenbosch
Postcode 5216 BW
Telefoon 0857600175
Email denbosch@rid.nl
AGB 53530281
Website www.rid.nl

Wachttijden

Deelproduct Wachttijd
Dyslexie Geen wachttijd
Deelproduct Dyslexie
Wachttijd Geen wachttijd

Productcodes

Product code Product Productcategorie code Productcategorie omschrijving Eenheid Tarief
45ED1 Diagnostiek ED (traject) 45 Jeugdhulp ambulant Stuks (output) €1.088,21
45ED2 Behandeling ED per sessie 45 Jeugdhulp ambulant Stuks (inspanning) €105,81
45ED3 Extra behandeling ED per sessie 45 Jeugdhulp ambulant Stuks (inspanning) €105,81
Product code 45ED1
Product Diagnostiek ED (traject)
Productcategorie code 45
Productcategorie omschrijving Jeugdhulp ambulant
Eenheid Stuks (output)
Tarief €1.088,21
Product code 45ED2
Product Behandeling ED per sessie
Productcategorie code 45
Productcategorie omschrijving Jeugdhulp ambulant
Eenheid Stuks (inspanning)
Tarief €105,81
Product code 45ED3
Product Extra behandeling ED per sessie
Productcategorie code 45
Productcategorie omschrijving Jeugdhulp ambulant
Eenheid Stuks (inspanning)
Tarief €105,81