Jeugdhulp
19-10-2023
Snel wachttijden opzoeken

In het profiel van elke aanbieder vind je de wachttijden op de producten waarvoor zij gecontracteerd zijn. Bijvoorbeeld: Profiel Amarant of Profiel YAM.  De definitie van wachttijd is de tijd tussen de toewijzing en het daadwerkelijk starten van de zorg. Let op: de wachttijd stopt dus niet op bij de intake van de jeugdige. Deze stopt als de hulp daadwerkelijk start. Dus de tijd tussen het 301-bericht vanuit de gemeente en het 305-bericht vanuit de aanbieder.

Snel wachttijd opzoeken

Wil je weten welke aanbieders gecontracteerd zijn voor een bepaald product? Kies dan het juiste segment en vervolgens het juiste deelproduct. Uiteindelijk zie je een lijst van alle aanbieders die voor het gekozen product gecontracteerd zijn. Je kunt dan met behulp van de filter ook selecteren op wachttijd.

Wil je sneller de wachttijd op je scherm? Ga dan naar het Overzicht van alle aanbieders. Selecteer hier met behulp van de filterfunctie het gewenste deelproduct en de wachttijd. Je ziet dan een overzicht van alle aanbieders die aan je selectie voldoen.

Klopt er iets niet?

Neem je vervolgens contact op met de gekozen aanbieder en blijkt dat de wachttijd langer is? Laat het dan weten aan contractbeheer.